Vlada SBK: Sastanak o izradi studije za upravljanje otpadom

0
88

U organizaciji Društva za unapređivanje gradskog partnerstva Lajpcig Travnik, odnosno Azema Ejubovića održan je sastanak s premijerom Srednjobosanskog kantona Tahirom Lendom i predsjedavajućim Skupštine SBK Josipom Kvasinom. Osim njih sastanku su prisustvovali ministar prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova SBK Amer Mrako, počasni konzul Bosne i Hercegovine u SR Njemačkoj Michael Weichert, bivši zamjenik gradonačelnika Lajpciga Holger Tschensee prof. dr. Robert Hollander sa Univerziteta Lajpcig, direktorica Instituta Infrares dr. Sabine Lautschlager i vijećnica u Gradskom vijeću grada Lajpciga dr. Sabine Heymann.

Na sastanku se razgovaralo o analizi i izradi studije za Centar za upravljanje otpadom za općine Travnik, Novi Travnik, Vitez i Busovača.

Iskazan je veliki interes zvaničnika Srednjobosanskog kantona ali i delegacije iz Savezne Republike Njemačke za izradu navedene analize i studije, kao i osnivanje Centra za upravljanje otpadom za navedenih općine.