Vikend preporuka:Idealni uslovi za skijanje u SBK

0
347

Prema informacijama Turističke zajednice SBK – Srednjabosna.ba danas su sva skijališta i liftovi u funkciji.Idealni su uvjeti za skijanje u Srednjoj Bosni. Putevi do skijaških centara su prohodni, staze su odlično pripremljene…Ima i dovoljne količine snijega na stazama, a vrijeme je sunčano i vrlo ugodno.

Uživajte u narednim danima na skijaškim stazama u Srednjoj Bosni!

SKI CENTAR VLAŠIĆ jedan je od poznatijih SKI centara u Bosni i Hercegovini koji posjeduje bogatu vanpansionsku ponudu kao i veliki broj dobro opremljenih smještajnih kapaciteta (oko 800 ležaja u hotelskom smještaju i preko 11 000 ležaja u privatnim smještajnim kapacitetima – vikend kuće) koji su smješteni neposredno uz skijaške staze. Skijaški centar opslužuje 5 SKI liftova (dvosjed i vučnice) na 7 skijaških staza.

Na skijalištu je moguće iznajmiti skijašku opremu i angažirati instruktore škole skijanja.

SKI CENTAR RADUŠA je najmlađi skijaški centar u SBK/KSB, veoma kvalitetno opremljen skijaškom infrastrukturom. Skijaški centar opslužuje 5 ski liftova (dvosjed i vučnice) na 7 SKI staza svih kategorija.U okviru skijališta nalazi se Motel Pegasus (1290 m n/v) koji je ujedno i jedini smještajni objekt na ovom SKI centru.Na 1707 m n/v smješten je i veoma kvalitetan restoran Vidikovac u kojemu skijaši mogu dobiti veoma kvalitetnu uslugu.Na skijalištu je moguće iznajmiti skijašku opremu i angažirati instruktore škole skijanja.

Napraviti prve zamahe preko baršunasto mekanih staza koje pruža ski centar „Rostovo“ je iskustvo koje će vas natjerati na još. Skijalište smješteno 10-ak kilometara od Bugojna je upravo idealno za one koji žele osjetiti čari zimskih sportova po prvi put, dok ni oni iskusniji neće ostati ravnodušni na prelijepe staze Rostova.

Iako nadmorska visina od 1160 metara na kojoj se nalazi ski centar Rostovo i ne obećava obilje snijega, podloga na stazama je travnata, tako da i samo malo bijelog pokrivača omogućava ugodno skijanje, a tu je također i jedan od najmodernijih sistema umjetnog zasnježivanja koji će se pobrinuti da uvijek ima dovoljno snijega za ljubitelje zimskih sportova.

Skijalište je idealno za početnike i rekreativce. Staza je opremljena reflektorima što omogućava i noćno skijanje, a važno je također napomenuti i to da je staza pokrivena Wi-Fi konekcijom, tako da vaša iskustva sa skijanja možete vrlo brzo podijeliti sa vašim najbližim putem interneta. U podnožju ski liftova nalazi se caffe bar gdje se u svakom trenutku možete osvježiti i zagrijati nekim od toplih napitaka.

U blizini ski centra nalazi se i etno selo „Babići“, gdje možete vaše vrijeme učiniti još interesantnijim i na trenutak se vratiti u prošlost.

Sve ove kombinacije modernog i tradicionalnog čine ski centar „Rostovo“ idealnim za vaš odmor.

RC BRUSNICA je atraktivni skijaški centar smješten na planini Vranica u općini Fojnica. Skijaški centar opslužuju dva SKI lifta (vučnice) na 4 skijaške staze.U okviru skijališta smješten je Hotel „Brosnica“ sa veoma kvalitetnim restoranom.RC BRUSNICU krasi i veliki broj privatnih- vikend kuća koje daju dodatni ugođaj ovom rekreacijskom centru.Na skijalištu je moguće iznajmiti skijašku opremu i angažirati instruktore škole skijanja.

SKI CENTAR RANČA smješteno je ne obroncima planine Vlašić i udaljeno je svega 15-km od kraljevskog grada Jajce. Skijaški centar opslužuje 1 SKI lift (vučnica) na 3 skijaške staze.

Staze su opremljene sustavom umjetnog zasnježenja staza te rasvjetom za noćno skijanje.U okviru skijališta za smještaj gostiju na raspolaganju je jedan motel.Na skijalištu je moguće iznajmiti skijašku opremu i angažirati instruktore škole skijanja.

SKI CENTAR PRIDOLCI je malo skijalište smješteno na obroncima planine Vranica u općini Busovača. Skijaški centar opslužuje 2 SKI lifta (vučnice) na 2 skijaške staze. Ovo malo skijalište idealno je za početnike i rekreativce.U okviru skijališta za smještaj gostiju na raspolaganju je nekoliko desetaka vikend kuća te dva veća pansiona sa 60 ležaja.Na skijalištu je moguće iznajmiti skijašku opremu i angažirati instruktore škole skijanja.

Izvor: Informativni portal Novum.ba