Vijeće učenika srednjih škola iz Jajca najavilo javne tribine i proteste

0
61

Vijeće učenika srednjih škola iz Jajca najavilo je kako će narednih dana nastaviti borbu protiv podjele škola te da će organizirati javne tribine, proteste i sastanke s predstavnicima institucija i međunarodne zajednice u BiH…

Ova zemlja i narod u njoj su siti političkih interesa, podijela na tri, loše ekonomije, a sad i obrazovanja koje svakim danom sve više pada na niske grane, dok naša omladina uči neke tuđe jezike i odlazi u druge perspektivnije zemlje, priopćilo je Vijeće učenika, koje je u proteklom razdoblju organiziralo proteste zbog odluke o osnivanja nove srednje škole koja će raditi po bosanskom nastavnom planu i programu, s obzirom na to da dvije postojeće srednje škole rade po hrvatskom nastavnom planu i programu.

U Vijeću učenika smatraju kako uvođenjem skupine nacionalnih predmeta politika ne bi mnogo izgubila, već bi dobila modul i za druge gradove koji imaju sličan problem kao i Jajce.

Razbijanjem u etničke torove nećemo postati bolji ljudi, a to društvo ne može više da trpi takve torture… Dosta su naši roditelji trpili 20-tak godina, ali mi jednostavno ne želimo da budemo političke marionete. Želimo graditi suživot, toleranciju, bolju BiH i bolje Jajce, naveli su u Vijeću.

Upozorili su kako je u Jajcu smanjen broj stanovnika za 39 posto, te da bi, s nastavkom ovog trenda, Jajce moglo postati grad staraca.

Možda je nekome u interesu to, ali nama nije. Na kraju tunela uvijek se nalazi svjetlost, a naša svjetlost je zajedništvo bez nacionalizma, segregacije i masovnog iseljavanja, priopćilo je Vijeće učenika srednjih škola iz Jajca.

                                                                                                                                                                    /izvor:fena.ba/