Video / Snimak okrutnosti prema psu uznemirio javnost u BiH

0
617

U Par Selu kod Tuzle jučer je došlo do zvjerskog mučenja psa. Cijelu situaciju je opisao Muamer Redžić, slučajni prolaznik, koji je policiji na licu mjesta prijavio događaj.

Tačnost njegovih navoda provjerili smo u Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Slučaj je jučer prijavljen policijskim službenicima, koji su u tom trenutku bili na poziciji radarske kontrole. Snimak koji je objavljen na Facebook profilu gospodina Redžića policijski službenici nisu jučer imali na uvid. Upoznati smo sa cijelim slučajem”, potvrdila je Amra Kapidžić, porparol MUP-a TK za portal Radiosarajevo.ba koja nije imala više informacija o daljnjem postupanja na ovom slučaju.

“Svezao je cuku i vukao ga 40 – 50 kilometara na sat po cesti. Jadna životinja nije mogla trčati tom brzinom i strugana je po cesti! Išao sam iz suprotnog pravca i vidio da ga ljudi zaobilaze. Kad sam vidio o čemu se radi odmah sam se okrenuo i snimio šta se dešava. Prišao sam uz njega, otvorio prozor i rekao “Šta je ovo bolan?” na šta je on odgovorio “da nije ništa”.

Rekao sam mu da je snimljen i da će bit objavljen na sve portale. 200 metara niže je bila policijska patrola. Požurio sam do njih da on ne bi pobjegao. 50 metara od patrole jasno sam dao žmigavac da skrećem prema njima, a on me držao na radaru”,  piše na početku statusa Redžić.

Kako tvrdi Redžić, kada je skrenuo, rekao je policajcu da se okrenuo 200 metara niže jer čovjek zlostavlja psa.

“On je na to rekao “daj ti malo vozačku i saobraćajnu i hajde ovamo”. Otišli smo do policijskog vozila na brijegu gdje su sjedila još dva policajca. Jedan policajac mi je pisao kaznu 50 KM za vožnju 65 kilometara na sat u zoni 40 km / h i mjesec dana oduzimanje vozačke dozvole, drugi je nastavio da slika, a treći je otišao da vidi šta se dešava. Kad sam izašao iz policijskog auta policajac koji me slikao mi je rekao „e moj Muamere ti da uradiš nešto dobro, pa naj**eš“ na sta sam odgovorio da me boli ona stvar za kaznu jer je moj cilj bio da spasim jadnu životinju”, opisao je Redžić.

Ističe da ga zaista nije briga za kaznu, jer mu je jedini cilj bila jadna životinja.

“U tom trenutku dolazi policajac iz obilaska i kaže da je “ker njegov” i da nije htio ući u gepek, zato ga je vukao po cesti. Muškarac je rekao “a onaj me snima” aludirajući na mene. Na moje pitanje je li mu pisao prekršajni nalog policajac je odgovorio da mu je objasnio da je to zlostavljanje životinja i ugrožavanje saobraćaja i učesnika u saobraćaju. Kada sam ga pitao zašto sam ja dobio kaznu, a on nije, policajac je šutio. Odgovorno tvrdim da je bio pod utjecajem alkohola “, napisao je Redžić.

Za kraj, Redžić je istakao da je on svoju ljudsku, čovječansku, vjersku i patriotsku ulogu ispunio.

Kompletan tekst pročitajte OVDJE, a video pogledajte u nastavku.


Radiosarajevo.ba