VIDEO/Online kurs ”Obuka za rad u biračkom odboru”

0
508

Općinska izborna komisija Donji Vakuf obavještava političke subjekte, imenovane članove biračkih odbora i njihove zamjenike i osobe sa rezervne liste za imenovanje u birački odbor da je  Centralna izborna komisija BiH za Lokalne izbore 2020. godine razvila online kurs ”Obuka za rad u biračkom odboru”.

Kurs je dostupan na web stranici  https://obuke.izbori.ba. Zbog lakšeg snalaženja i pristupa kursu  na web stranici www.izbori.ba kreiran je baner sa oznakom  e-obuke.

Klikom  na sliku ćete biti preusmjereni na početnu stranicu e-obuke. U gornjem desnom  uglu nalazi se link na kojem piše ”Prijavite se” nakon čega se otvara prozor za registraciju polaznika kursa.

Na dnu stranice kliknite na ”Kreiranje novog korisničkog računa” nakon čega se otvara obrazac za unos neophodnih podataka (korisničko ime, lozinka, email, adresa, ime, prezime, mjesto) i kliknite dugme ”Kreiraj moj novi račun”.

Nakon što popunite neophodna polja na obrascu putem email-a dobit će te zahtjev za potvrdu registracije i klikom na link u emailu aktivirate vaš korisnički račun (Napomena: korisničko ime treba biti napisano malim slovima/kombinacija slova i brojeva).

Napominjemo da se putem e-obuke i svaki birač ima priliku upoznati sa izbornim procesom.

Preko dole navedenih linkova može se pristupiti video spotovima o radu biračkog odbora:

https://youtu.be/jR9XaZxOpLU

https://youtu.be/PNfXaPh0NVo

https://youtu.be/e4IouwFK5sQ

https://youtu.be/U7ASmq6ADCM

https://youtu.be/SYoUXP32XcA

https://youtu.be/Tuk90CLssWE