Načelnik Sušić: Poduzete preventivne mjere na zaštiti građana i suzbijanju pojave koronavirusa /VIDEO/

0
1119

Na području općine Donji Vakuf nema potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom. Prema informacijama općinskog štaba civilne zaštite, redovno se provode sve mjere nadležnih u cilju suzbijanja pojave koronavirusa na području Donjeg Vakufa.

JU Dom zdravlja Donji Vakuf provodi sve mjere zaštite stanovništva, Policijska stanica Donji Vakuf izvršava poslove iz svoje nadležnosti, a JKP Gradina u saradnji sa Domom zdravlja pojačano čisti i dezinfikuje javne površine i  zajedničke prostore u stambenim zgradama.

Općina Donji Vakuf kontinuirano radi na nabavci zaštitne opreme i dezinfekcijskih sredstava, kao i na provedbi svih propisanih mjera zaštite.

Huso Sušić načelnik općine Donji Vakuf govorio je o svim preduzetim mjerama, trenutnoj situaciji u Donjem Vakufu, a uputio je i zahvalnost građanima koji se pridržavaju svih naredbi i mjera zaštite,

Posredstvom volontera Crveng križa Donji Vakuf redovno se vrši obilazak i posjeta stanovništvu koje je obuhvaćeno naredbom o zabrani kretanja, kao i bolesnih i nemoćnih.

Civilni štab Donjeg Vakuf pripremio je prostorije Sportske dvorane za smještaj osoba koje ne poštuju rješenja o samoizolaciji ili nemaju mogućnost samoizolacije, te prostorije Prve osnovne škole (zgrada Aneks) za smještaj eventualno oboljelih osoba.

Općinski načelnik i predstavnici općinskog civilnog štaba još jednom apeluju na građane da se pridržavaju svih naredbi i mjera zaštite, jer je to jedini način da iz ove krize svi zajedno izađemo sa što manjim posljedicama.