VIDEO: Međunarodni dan i sedmicu mira obilježili učenici Prve OŠ Donji Vakuf

0
35

 

Međunarodni dan i sedmica mira, u periodu od 19. do 26. septembra, obilježili su članovi jezičko-novinarske sekcije nizom zanimljivih aktivnosti vezanih za razvijanje svijesti i empatije prema izgradnji mira u cijelom svijetu.
Već poznate aktivnosti o izgradnji mira ovi članovi provode kroz saradnju i edukativne radionice sa MRD-om, a evo pružila im se prilika da postanu i dio Mreže za izgradnju mira sa mnogobrojnim školama, centrima i ustanovama koje obilježavaju ovako važne dane poput Međunarodnog dana mira, 21. septembra i Međunarodne sedmice mira koja se obilježava od 19. do 26. septembra.
Pisanje stvaralačkih priča, citata, izrada panoa i multimedijalnog materijala su poduzete aktivnosti od strane članova školske novinarske redakcije i učenika šestog razreda.
Treba napomenuti da su učenici sve radnje poduzimali uz koordinatorstvo nastavnice Vernese Manov, ali u potpunoj slobodi osmišljavanja tehničkih, kreativnih i snimateljskih aktivnosti.
Do novog povoda za stvaranje novinarskih ili umjetničkih priča iz škole pozdravlja Vas ekipa školske redakcije uz misao :
„ MIR SVIJETA – SVIJET MORA SAČUVATI MIR KAO NAJVAŽNIJI DRAGULJ SVIH LJUDI!“

Izvor: Prva OŠ Donji Vakuf