(VIDEO) Donjovakufljanka Vahida Velić takmiči se u okviru projekta BH Futures Foundation i treba našu pomoć!

0
733

Donjovakufljanka Vahida Velić takmiči se u okviru projekta BH Futures Foundation, a koje se odnosi na prezentovanje završnog rada u roku od 3 minute.

Naime, trominutno takmičenje u predstavljanju teze (3MT) predstavlja izazov za studente Master i Bachelor studija da iskomuniciraju značaj svojih istraživačkih radova široj publici u samo 3 minute.

S obzirom da epidemiološku situaciju, 3MT takmičenje se održava virtualno i trenutno je u toku glasanje publike i naša sugrađanka Vahida treba pomoć:

„Cilj je dobiti što veći broj lajkova na YouTube-u, te koristim ovu priliku da čitatelje Radija Donji Vakuf pozovem i zamolim da pogledaju trominutnu prezentaciju i ostave lajk na YouTube video u prilogu“, kazala je Velić.

Vahida je osnovnu i srednju školu završila u Donjem Vakuf. Bila je učenik generacije ispred opće gimnazije – MSŠ Donji Vakuf. Po završetku srednjoškolskog obrazovanja, školovanje nastavlja na Mašinskom fakultetu u Sarajevu, i nedavno je završila master studij.

Primarni cilj 3MT inicijative 2021 je objediniti mlade i talentovane studente i istraživače Bachelor i Master studija  i pružiti im mjesto(okruženje) gdje će povezati se jedini s drugima i sa istraživačkom zajednicom, izgraditi zajednicu mladih istraživača i postaviti temelj za buduću suradnju , širiti važne zaključke istraživanja široj javnosti, izgraditi partnerstvo i prijateljstva između učesnika i organizacija, prikazati globalno  istraživačku izvrsnost Bosne i Hercegovine , omogućiti osobni i profesionalni rast kroz poboljšanje komunikacijskih i prezentacijskih vještina te povezati perspektivne studente sa svjetskim istraživačima bosansko-hercegovačkih korijena.