VIDEO: Donjovakufljanin Enver Kulašin postigao pogodak sinoć protiv Leotara

0
186

Sinoć su u Banja Luci utakmicu 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrali Borac i Leotar, a očekivanu pobjedu ostvarila je domaća ekipa. Konačan rezultat utakmice bio je 2:0 za tim iz Banja Luke.

Borac je bio dosta bolja ekipa na otvaranju utakmice, ali nisu uspjeli postići gol. Prvu pravu priliku gosti iz Trebinja imali su u 11. minuti kada je Milića centrirao, ali odbrana Borca je dobro reagovala.

Minut kasnije šansa za Borac. Nakon kornera velika gužva u šesnaestercu Borca, ali su se gosti uspjeli spasiti i ovaj put.

Redale su se šanse pred golom Leotara i samo se čekalo kada će se rezultat promjeniti. To se desilo u 30. minuti.

Tatar je sjajno centrirao na drugu stativu, a tamo je spreman bio Ninković koji je majstorski glavom pogodio mrežu Leotara.

I nakon vodećeg gola ekipa Borca nastavila je sa napadima, ali do kraja prvog poluvremena rezultat se nije mijenjao.

Drugo poluvrijeme krenulo je novim prilikama Borca, ali je Leotar baš kao i na otvarnju utakmice uspijevao da se odbrani.

Ipak, u 58. minuti su ponovo kapitulirali. Ninković je fenomenalno vanjskom uposlio Kulašina koji matira Puletića za 2:0.

Leotar je imao jako dobru priliku u 63. minuti, ali udarac Cmiljanovića je zaustavila stativa, te se rezultat nije promjenio.

Niti u jednom trenutku pobjeda Borca na današnjem susretu nije došla pod znak pitanje, a mora se reći i da je sasvim zaslužena prema prikazanom na terenu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon ove pobjede Borac je ostao drugi na tabeli, a sada imaju 42 osvojena boda. Sa druge strane Leotar se nalazi na 10. mjestu sa 23 osvojena boda.