“Vezeni most 2015”: Manifestacija u slavu knjige i lijepe riječi

U Domu mladih u Tuzli zvaničnim performansom, pred brojnom publikom, ozvaničen je početak predstavljanja planiranih sadržaja u okviru manifestacije u slavu knjige i lijepe riječi.

Svečanost otvorenja su obogatili i uljepšali mališani iz JU Obdanišete „Naša djeca“ Tuzla, učenici osnovnih škola: Sjenjak, Centar i Tušanj i učenici iz Banovića koji su izveli simpatični performans čupanja repe. Moderator, motivator i voditelj programa je bio pjesnik Šimo Ešić.

U toku realizacije sadržaja drugog festivalskog dana, u NUB „Derviš Sušić“ otvorena je izložba knjiga Ranka Pavlovića, ovogodišnjeg dobitnika nagrade „Mali princ“ za stvaralački doprinos razvoju dječije literature u BiH te je u Američkom kutku publici prezentiran dio iz bogatog stvaralačkog rada ovog književnika.

Portret književnika Ranka Pavlovića na manifestaciji nazvanoj Jedna priča i druge priče odslikali su njegovi kolege i prijatelji – pisci: Šimo Ešić, Muhidin Šarić, Ismet Bekrić, Bajzudin Hajro Planjac, Zejćir Hasić i Mehmed Đedović.

U toku današnjeg dana pjesnici i književnici će se nastavati družiti sa svojom publikom u okviru planiranih sadržaja koji će biti provedeni u Tuzli, ali i u Lipnici, Banovićima, Srebreniku i Živinicama.

Večeras u 18 sati u Teatar kabareu je i dodjela priznanja i nagrada najmlađim učesnicima natječaja, te uručenje nagrade „Mali princ“ autoru najbolje knjige u 2014. godini.

 

Na ceremoniji će učestvovati nominirani pisci: Safeta Obhođaš i Ranko Pavlović (BiH), Radmila Knežević i Velimir Ralević (Crna Gora), Nada Mihelčić i Igor Knižek (Hrvatska) i Ivana Nešić i Dejan Aleksić (Srbija), „Bubice“ – hor Prve osnovne škole iz Donjeg Vakufa – voditeljica Aida Cerić-Begović, glumci Teatra Kabare Tuzla, djeca tuzlanskih obdaništa i osnovnih škola, učenici OŠ Maoča kod Brčkog i Haris Abdagić, kantautor iz Zenice.

 

 

info:Tuzlainfo.ba

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print