Veterinarska stanica Bugojno: Edukaciji iz oblasti veterinarske stomatologije

U prostorijama Veterinarske stanice d.o.o. Bugojno doktori veterinarske medicine su prisustvovali edukaciji iz oblasti veterinarske stomatologije.

“Imali smo čast da ugostimo prof.dr. Faruka Tandira sa katedre za “Temeljne nauke veterinarske medicine” Veterinarskog fakulteta u Sarajevu. Uvod u edukaciju veterinarske stanice u oblasti stomatologije za životinje predstavlja ključan korak ka unapređenju zdravlja i dobrobiti životinja. Stomatološka njega u veterini sve više dobija na značaju, jer pravilna briga o oralnom zdravlju može značajno uticati na opšte zdravstveno stanje životinja. Edukacija veterinara ove oblasti omogućava im da prepoznaju, dijagnostikuju i liječe probleme u usnoj šupljini, čime se doprinosi kvalitetnijem životu životinja i smanjenju rizika od ozbiljnih zdravstvenih komplikacija. U narednom periodu vlasnici kućnih ljubimaca u našoj stanici će imati priliku koristiti usluge poput čišćenja zuba, vađenja zuba, tretiranja bolesti desni i ostalih oralnih problema, što je ključno za pružanje sveobuhvatne stomatološke njege.” – rekao je veterinar dr. Sanel Alagić.

Ključni dio edukacije jeste i podizanje svijesti vlasnika životinja o važnosti oralnog zdravlja i redovnih posjeta veterinarskoj stomatologiji. Veterinarska stanica koja se bavi stomatologijom može ponuditi savjete vlasnicima o preventivnoj njezi kod kuće, kao što su pravilno četkanje zuba i ishrana koja podržava zdravlje zuba – istakao je dr. Alagić.

Kontinuirani razvoj znanja i vještina u ovoj oblasti osigurava da veterinari mogu pružiti najbolju moguću njegu svojim pacijentima, čime se postiže optimalno zdravlje i sreća životinja koje su dio naših domaćinstava i zajednica.

izvor: Bug.ba

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print