Veliki požar u bivšoj fabrici u Tetovu

Izvor: Agencija Anadolija (A.P.)

Veliki požar izbio je jutros u bivšoj fabrici “Makedonija Tabak” u Tetovu, a vatrogasne ekipe i dalje rade na njegovom gašenju.

Za sada nema izvještaja o žrtvama i povrijeđenima. Direktor Centra za upravljanje kriznim situacijama Stojanče Angelov potvrdio je su trojica vatrogasaca hospitalizovana zbog udisanja dima.

Policija je ograničila kretanje u gradu na sjeverozapadu Sjeverne Makedonije zbog velikog požara i gustog dima koji se širi nebom, dok su škole obustavile nastavu.

U saopštenju Opštine Tetova objavljenom na društvenim mrežama navodi se da je u saradnji sa opštinskim Sektorom za obrazovanje donijeta odluka da se danas i sutra obustavi obrazovni proces zbog situacije nastale nakon požara koji je izbio u skladištu objekta.

“Iz sigurnosnih razloga zbog pogoršanja kvaliteta zraka u Tetovu i radi zaštite zdravlja djece i učenika, donijeli smo ovu odluku. Takođe apelujemo na građane da ne napuštaju svoje domove bez potrebe dok se situacija ne popravi. Građani koji se kreću vani trebaju nositi zaštitne maske“, naveli su u saopštenju.

BHRT

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print