Velika pobjeda u St. Gallenu

0
62

Meč u St. Gallenu očekivano je bio na mali broj golova, a naši igrači, bez obzira na veliku ulogu autsajdera, pružili su dobar otpor Švicarcima, pa su došli do pobjede koja bi mogla da znači i plasman u baraž. Naravno, dobili smo bitku, no ne i rat, a on će se voditi za nekoliko dana u Tuzli.

Početak meča je protekao u znaku Zmajeva, koji su poveli s 2:0, pa 4:2, da bi Švicarci ipak došli do izjednačenja (5:5) i polako su preuzimali incijativu, pa su ubrzo i poveli, potom imali i tri gola prednosti…

Ipak, uspijevamo u zadnjim minutama prvog dijela da 2:0 serijom dođemo do poravnanja, pa se na odmor otišlo kod rezultata 12:12, pa je bilo za očekivati da će nastavak meča ponuditi dosta uzbuđenja i borbe.

Švicarci su prvi došli do gola u drugom dijelu i određeni period se igralo gol za gol, mada su uglavnom domaći rukometaši bili ti koji su

Hrabro smo igrali u svakom trenutku, ali je Švicarska u određenim momentima imala i puno sreće, pa smo na 19:18 imali nekoliko napada za plus dva, no…

Nekoliko smo minuta vodili 19:18, a onda je dosuđen penak za Zmajeve na 10 minuta do kraja. Tarabochia je zabio za 20:18 i uspjeli smo konačno da iskoristimo jedan napad u kojem smo tražili veću prednost od jednog gola.

I kada smo došli u situaciju da odemo na plus tri, stativa je po ko zna koji put bila saveznik Švicarcima. Burić je fantastičnom odbranom zaustavio domaće rukometaše i opet smo u 23. minuti došli na korak od pobjede. Nažalost, opet ništa. Nekoliko napada na obje strane nije iskorišteno, Burić nas je opet spasio.

I konačno je Tarabochia zabio za plus tri na nepunih pet minuta do kraja. Poveli smo 21:18, Švicarska više nije mogla ništa.  Tračak nade za Švicarsku prekinuo je Vegar novim golom, a onda i Panić pogađa za 23:20 i tu je bio kraj drame.

Ova pobjeda je tim veća jer selektor Bilal Šuman nije mogao da računa na iskusne igrače poput Niole Prcea, Ivana Karačića i Senjamina Burića. Otvorili smo vrata baraža, ali moramo u Tuzli da srušimo Švicarsku. Neće biti lako, ali večeras su momci pokazali da mogu.

 

Izvor: Sportsport.ba