Velika Britanija / Dobila milione sa 16 godina i sad je u ozbiljnim problemima…

0
92

Najmlađoj dobitnici lutrije u Velikoj BritanijiCallie Rogers (33) prijeti kazna nakon što je, pod utjecajem kokaina, zajedno s momkom slupala automobil u saobraćajnoj nesreći, a zatim i pobjegla.

Majka četvero djece trenutno živi na socijalnoj pomoći nakon što je potrošila 1,8 miliona funti koje je osvojila 2003. godine, kada je bila 16-godišnjakinja, prenosi The Sun.

Callie Rogers - undefined
Veliku cifru spiskala je na zabave, tri plastične operacije grudi i drogu. Nešto više od 300.000 funti potrošila je na dizajnersku odjeću, a dio novca je dala porodici i prijateljima, ali i privremenim partnerima.

Rogers je i ranije u britanskim medijima izjavljivala kako ju je milionski iznos odveo u očaj. Bila je na meti lažnih prijatelja i partnera, a nekoliko puta je bila i žrtva napada.

Prije tri godine izjavila je kako se boji za svoj život nakon što su je dvije žene napale u izlasku. Nakon napada pronašli su je u lokvi krvi, imala je nekoliko slomljenih rebara i uništene zube, a vid joj je trajno oštećen.

Callie Rogers - undefined

U medijima često apelira da se podigne dobna granica, te da igranje lutrije bude dozvoljeno samo starijima od 18 godina.

“Imala sam samo 16 godina i svu tu odgovornost. U toj dobi možete dobiti najbolji savjet, ali niste u stanju ga poslušati. Bila sam premlada i preko noći sam od bezbrižnog djeteta postala odrasla osoba”, izjavila je, prenosi The Sun.

izvor: radiosarajevo.ba