Velika akcija SIPA-e u Gornjem Vakufu, pronađene stotine kilograma droge

0
436

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu jučer su u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, pretresli jednu lokaciju na području Gornjeg Vakufa-Uskoplja i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli oko 400 kilograma opojne droge „skunk“ i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku, saopćeno je jutros iz SIPA-e.

Kako piše u saopćenju, aktivnosti su izvršene po naredbama Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Suda Bosne i Hercegovine, prilikom čega je uhapšena jedna osoba zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djleo iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine „Organizirani kriminal“, u vezi sa krivičnim djelom iz člana 195. istog zakona „Neovlašteni promet opojnim drogama“.

”Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, lice lišeno slobode biće predato Tužilaštvu Bosne i Hercegovine na dalje postupanje.

Policijski službenici SIPA-e nastavljaju rad po ovom predmetu s ciljem dokumentovanja krivičnog djela”, saopćeno je iz SIPA-e.

Radi se o jednoj o najvećih zapljena droge u BiH posljednjih godina.

izvor: N1