Večeras prijateljski susret BiH – Mexico

0
229

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će u San Antoniju u SAD-u odigrati prijateljski meč protiv selekcije Mexica. U našem timu su mahom igrači iz Premijer lige BiH, ali i takav podmađeni sastav odigrao je dobro u prvoj probi, prije nekoliko dana protiv SAD-a u Los Angelesu.

Današnja utakmica će biti drugačija, jer će tim Mexica nastupiti u jačem sastavu od Amerikanaca i utakmicu protiv naše zemlje će iskoristiti kako bi se što bolje pripremili za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

“Mi znamo da su se oni plasirali za Svjetsko prvenstvo. Mexico je zemlja koja obožava i živi za nogomet i koja uvijek ima velike i talentirane igrače, tako da će utakmica s njima biti drugačija od one sa SAD-om. Mi ćemo napraviti sve da opet izvučemo dobar rezultat i da odigramo jako dobru utakmicu”, rekao je uoči utakmice za BHRT selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki.

Beširević želi pobjedu za rođendan

Vezista bjeljinskog Radnika Dino Beširević danas slavi 24. rođendan, a velika mu je želja da kao poklon dobije pobjedu protiv Mexica.

“Očekuje nas tvrda utakmica i smatram da Mexico ima bolji tim u odnosu na SAD. Međutim, ukoliko ponovimo pristup i igru iz prethodnog meča gdje smo stvorili mnogo prilika, možemo doći do povoljnog rezultata. Drago mi je da smo pokazali da imamo kvalitet i nadam se pobjedi protiv Mexica za rođendan”, rekao je Beširević.

Susret Mexico-Bosna i Hercegovina bit će odigran večeras u San Antoniu u 20 sati po lokalnom vremenu, odnosno u tri sata ujutro po srednjeevropskom vremenu.

Osim promjene termina meča, došlo je do promjene i u igračkom kadru naše reprezentacije. Defanzivac Sarajeva Marko Mihojević dobio je ponudu za angažman u inozemstvu, te mu je stručni štab dozvolio da napusti kamp reprezentacije i vrati se u Evropu.