Vatrogasac Muamer Bobar koji je klanjao namaz u požarištu: Molio sam dragog Allaha da spusti kišu

Na području Hercegovine bjesne požari već trinaest dana. Vatrogasci se hrabro bore sa vatrenom stihijom.

Jedan od njih je i Muamer Bobar, pripadnik protivpožarne jedinice Šumarstva Prenj Konjic. On je izazvao posebnu pažnju zato što je pronašao vremena i smogao snage da klanja namaz u požarištu iznad Boračkog jezera.

Kako je Bobar istakao za portal “Avaza” molio je dragog Allaha da pošalje kišu.

– Jedan cijeli period, tako da kažem, na svim dijelovima je bilo oblačno, samo nije bilo tu gdje smo mi gasili požar. Zvali su nas, pitali da li pada kiša kod nas, a kod nas je faktički sunce grijalo. Nije niko mogao da vjeruje. Na tom mjestu nije padala kiša cijeli dan. Pred sami mrak klanjao sam namaz i uputio sam dovu dragom Allahu da spusti kiši i zaista, kiša je pala – ispričao nam je Bobar.

Dodaje da je na požarištu zaista teška situacija, od samog terena i miniranog područja.

– Naiđete na rovove, možda je tu i miniramo ne zna se. Budete granata, metaka, zaostataka od rata. Normalno da ima i umora. Od samih temperatura. Od jutra do naveče gasimo požar, da li je to 10, 11, 12 sat, normalno da ima i umora – zaključio je Bobar.

Podsjećamo, kako su u nedjelju saopćili iz Operativnog centra Civilne zaštite HNK požar je deveti dan bio i dalje aktivan, ali je stavljen pod kontrolu.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print