Vanredno obraćanje Radojičića povodom dešavanja u Banja Luci

0
68
Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić najavio je za danas vanrednu konferenciju za medije, povodom sinoćnjih dešavanja u tom gradu. Nakon intervencije policije, kasno sinoć je okončano protestno okupljanje građana i članova grupe “Pravda za Davida”. Uhapšeno je nekoliko osoba.

Policija je saopćila da Davor Dragičević nije među uhapšenima.

Banjalučani su sinoćnjom šetnjom u centru grada poručili da ostaju uz roditelje tragično stradalog Davida Dragičevića, Suzanu i Davora, te da insistiraju na iznesenim zahtjevima koji se odnose na ostavke odgovornih u institucijama Republike Srpske, zbog, kako se navodi, skrivanja osoba koje smatraju odgovornim za smrt Davida Dragičevića.

Policija je kasno sinoć saopćila da organizator javnog skupa “Pravda za Davida” nije spoštovao zakonom predviđene obaveze, već je sa ostalim učesnicima krenuo u protestnu šetnju gradom, pri čemu su učesnici javnog okupljanja na više lokacija napravili prekršaje, a postoje osnovi sumnje i da su izvršena određena krivična djela.

Učesnici protestne šetnje su, prema navodima policije, zvonili na ulaz u zgradu direktora Zavoda za sudsku medicinu Željka Karana, protestvovali ispred RTRS-a, zgrada Vlade, Narodne skupštine i Palate Republike Srpske te spriječili koncert Harisa Džinovića.