Uživajte dok možete u lijepom vremenu, stižu naoblačenje i pljuskovi

0
45

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica, Bugojno i Drvar 8; Jajce i Livno 9; Bihać, Ivan-sedlo, Prijedor i Sanski Most 10; Široki Brijeg i Zenica 11; Banja Luka, Doboj, Sarajevo i Tuzla 12; Grude 13; Bijeljina 14; Trebinje 18; Mostar 20; Neum 21 stepen. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 945hPa i ne mijenja se.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 31 stepen.

U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 29 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKE PRILIKE su povoljne. Stabilno vrijeme, sa više svježine tokom noći i jutra, ugodno će djelovati na većinu populacije. Danju toplije, uz duže sunčane intervale i nešto izraženiji osjet sparine u poslijepodnevnim satima, stoga je poželjno ne pretjerivati sa aktivnostima. Preporučuje se slojevito odijevanje, kako bi se po potrebi raskomotili.

Objavljena je prognoza za tri naredna dana:

U utorak, 14.09.2021., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32°C.

srijedu, 15.09.2021., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano prije podne. Povećanje oblačnosti sa zapada u drugoj polovini dana. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32°C.

četvrtak, 16.09.2021., u Bosni i Hercegovini se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kratkotrajni slabi lokalni pljuskovi su mogući u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorloškog zavoda.

radiosarajevo.ba