Uspješna organizacija prvog ljetnog košarkaškog kampa

0
46

Sa nedjeljom  se završio naš prvi ljetni Košarkaški kamp PROMO 2019.
Sve ono što smo radili proteklih sedam dana, danas se konačno sklopilo u konačnu kompoziciju. Posljednji dan je u planu trenera prof.Užičanina bio planiran za takmičenja, pojedinačno i po grupama.
Svi učesnici kampa su podijeljeni u 4 kvalitativne (starosno-spolne) kategorije, te se krenulo sa takmičenjima, prvo pojedinačno od najmlađih predpionira, zatim curica, zatim pionira i konačno kadeta/juniora.
U pojedinačnim takmičenjima u šutu, sa više pozicija u dva kruga, kategorija zero basket, pobijedio je Armin Hodžić, predpioniri Eman Jašarević, curice Ajla Huseljić, a najstariji, Ernad Ganić je odnio pobjedu u kategoriji kadeti/juniori.
Sve utakmice su nosile uzbuđenja, praćena navijanjem ostalih učesnika, a posebno utakmica najmanjih i najmlađih košarkaša. Curice su opravdale epitet posebne atrakcije, dok je All Star utakmica najstarijih košarkaša donijela pregršt lijepih akcija, poteza, zakucavanja, te je sama po sebi bila šlag na torti finala kampa.
Za kraj i zatvaranje, svim učesnicima su podijeljene diplome, a trenerima i sponzorima zahvalnice.
Trener prof. Užičanin se prigodnim riječima obratio svim učesnicima, dječacima, curicama, pomoćnim trenerima, demonstratorima, kao i prisutnim roditeljima. Poslao je lijepe poruke za dalji pravilan razvoj djece, međusobnih odnosa, te preporučio način i metode upućivanja djece jednih prema drugima, kao i samih roditelja.
Prof. Užičanin se oprostio od Košarkaškog kluba Promo i Donjeg Vakufa uz zahvalu za gostoprimstvo, te najavio nastavak saradnje slijedeće godine.

Upravni odbor KK Promo se zahvaljuje prof. Edinu Užičaninu, pomoćnim trenerima Ameru Čaluku, Adnanu Hodžiću i Kenanu Jugi, demonstratorima, prije svega našem Dini Alkiću, kao i ostalim prvotimcima koji su uzeli učešća u radu kampa, te u konačnici sponzorima koji su omogućili da se ova nesvakidašnja sportska manifestacija održi na visokom nivou.
Hvala i roditeljima koji su prepoznali dobre namjere i kvalitetno rješenje za nadgradnju sportskog i košarkaškog nivoa znanja naše djece. – navode iz KK “Promo” na svojoj zvaničnoj web stranici.