USAID objavio prvi poziv za finansiranje na Zapadnom Balkanu – nagrade do 500.000 dolara

0
84

Program Catalyze Innovative Blended Finance, koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), objavio je prvi poziv za finansiranje na Zapadnom Balkanu.

Sve zainteresovane i kvalifikovane organizacije imaju priliku da podnesu aplikacije i prijedloge za finansiranje, što ima za cilj da doprinese rastu malih i srednjih preduzeća u Crnoj Gori, Albaniji, Bosni i Hercegovini (BiH), Sjevernoj Makedoniji i Srbiji“, navodi se u pozivu.

Program primjenjuje Palladium International grupa, a finansira USAID.

Palladium International snažno ohrabruje sve organizacije da prate svoje aplikacije i prijedloge za finansiranje uključujući i one organizacije koje nikada nisu direktno ili indirektno dobile finansije od USAID-a”, navodi se u pozivu.

U zavisnosti od raspoloživih sredstava, Palladium namjerava da obezbijedi između 30.000 i 500.000 USD za pojedinačnu vrijednost nagrade, međutim, taj iznos se potencijalno može povećati tokom procesa zajedničkog stvaranja i/ ili ako su na raspolaganju dodatna sredstva za tu inicijativu.

Palladium zadržava pravo da finansira bilo koji ili nijedan od podnijetih prijava odnosno prijedloga.

Proces odabira će biti u dvije faze koje će postepeno smanjivati broj ponuđača za koje se razmatra konačna mogućnost finansiranja. Rok za prijavljivanje u prvoj fazi je 17. maj, a u drugoj 31. avgust“, precizira se u pozivu.

Prijave je potrebno dostaviti elektronski na mail wbalkans.eog@thepalladiumgroup.com.

Svi materijali moraju biti dostavljeni na engleskom jeziku.