Uručeni ključevi automobila RVI 100 posto prve grupe

0
201

Uručenjem ključeva za 22 nova automobila prilagođena potrebama ratnih vojnih invalida 100 posto prve grupe, danas je okončan ovogodišnji program podrške pripadnicima ove kategorije. Projekat je podrazumijevao nabavku i dodjelu ukupno 50 automobila u 2020. godini, za šta je Vlada Federacije BiH Budžetom osigurala 1,5 miliona KM, saopćio je Ured Federalne vlade za odnose s javnošću.

Ključeve automobila korisnicima su uručili pomoćnik federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Mirza Terzo i predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida paraplegičara Federacije BiH Mujo Aganović.

  • Nadam se da će vas ovi automobili dobro služiti te kao ortopedska pomagala, što i jeste svrha ovog programa, biti od pomoći u vašim svakodnevnim aktivnostima. Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata će i ubuduće činiti sve kako bi pomoglo svima vama koji ste u najtežim trenucima za našu domovinu dali nesebičan doprinos i žrtvovali svoje zdravlje – kazao je Terzo.
  • U prvoj fazi dodjele, krajem novembra ove godine, ključeve automobila je dobilo 28 ratnih vojnih invalida 100 posto prve kategorije. Riječ je o automobilima marke ‘škoda octavia’ karavan ambition automatik, a vrijednost jednog vozila je 29.950 KM.Od 2015. godine Vlada Federacije BiH je, putem resornog ministarstva, osigurala nabavku 330 automobila za RVI 100 posto prve grupe.