Uređenje i sanacija Ajvatovačke livade FOTO

 

Na Ajvatovačkoj livadi, odnosno na samom njenom platou svake godine održava se završnica manifestacije ” Dani Ajvatovice”.

Na zahtjev Općine Donji Vakuf , te u saradnji sa Šumsko privrednim društvom ” Srednjobosanske šume” d. o. o. Donji Vakuf , JKP Gradina Donji Vakuf tokom proteklih dana bilo je angažovano na uređenju Ajvatovačke livade.

Kako su istakli iz ovog donjovakufskog preduzeća, urađena je sanacija postojećih dranaža,čime se riješio problem vrela, odnosno vode koja je bila na pojedinim dijelovima navedenog platoa.

Nakon ovog dijela rekontrukcije, platoa Ajvatovice, urađeno je nasipanje veće količine zemlje, a ovih dana u toku je aktivnost na sadnji nove trave. Nakon ovog dijela, planirano je i uređenje i okolnog područja oko samog platoa. Naime, uradit će se i betonska cokla, kako luksuzna vozila nebi mogla ulaziti na samu livadu i istu uzurpirati.

Ovim uređenjem, tačnije sanacijom Ajvatovačke livade, ista će imati bolje uslove za održavanje završnice manifestacije ” Dani Ajvatovice”.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print