Upaljen žuti meteoalarm: Snijeg tokom oba dana vikenda

0
76

 

Federalni hidrometeorološki zavod upalio je narandžasti meteoalarm zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, i to za nekoliko područja u Bosni i Hercegovini.

Zbog niskih temperatura žuti meteoalarm upaljen je za područja Foče, Trebinja i Višegrada.

Upozorenje zbog jačih udara vjetra izdato je za područja Bihaća i Livna. U Livnu se očekuju udari vjetra od 40 do 60 kilometara na sat, a u Bihaću od 40 do 50 kilometara na sat.

Jutros je u Bosni oblačno vrijeme sa snijegom u većini područja, a u većem dijelu Hercegovine sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperatura zraka u sedam sati na Bjelašnici iznosila je -11, Ivan Sedlu -4, Sokocu -5, Livnu i Srebrenici 0, Sarajevu 1, Bijeljini, Gradačcu, Tuzli i Zvorniku 2, Banjoj Luci, Bihću, Grudama, Prijedoru, Sanskom Mostu, Širokom Brijegu i Trebinju 3, Doboju 4, Mostaru 5, a Neumu 6 stepeni.

Danas će u Bosni prevladavati pretežno oblačno vrijeme sa susnježicom ili snijegom. U sjevernim područjima Bosne je moguća kiša. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni slab do umjeren, povremeno s jakim udarima sjeverni, a u Hercegovini umjerena bura.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, dnevna temperatura kretat će se od -2 do 4, na jugu od 3 do 8 stepeni.

Za sutra je najavljeno oblačno vrijeme sa slabim snijegom u Bosni i sjevernim područjima Hercegovine. Prognozirana visina novog snježnog pokrivača je od 2 do 10 centimetara.

U većem dijelu Hercegovine bit će sunčano. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Temperatura zraka tokom cijelog dana većinom između -5 i 0 stepeni, a na jugu od 4 do 7

Dnevi avaz