Ulazimo li u Novu godinu sa snijegom?

0
141

Veliki broj Sarajlija i turista i ovu Novu godinu dočekat će na otvorenom. Gradske vlasti potrudile su se da naprave feštu za najluđu noć u godini, a nakon Dine Dervišhalidovića i Zdravka Čolića Sarajevo će u 2019. godinu uvesti Hari Varešanović – Hari Mata Hari.

Mnoge interesuje kakvo će vrijeme biti tokom dočeka Nove godine na otvorenom, a prema informacijama dostupnim na web stranicama koje se bave meteorologijom poput Accuweather, ili Google Weather na dan dočeka Nove godine očekuje nas poneka pahulja snijega i temperatura koja će se spuštati i do minus pet stepeni Celzijusa.

Snijega bi trebalo biti i prvog dana Nove godine, a na Božić nas očekuje u Bosni oblačno vrijeme, uglavnom sa slabim snijegom. Na krajnjem sjeveru i sjeveroistoku moguća je slaba kiša ili susnježica. Bez padavina na području Krajine. U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano.

Pretežno oblačno na sjeveru Hercegovine. Vjetar u većem dijelu Bosne umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne jak vjetar sjevernog smjera. Krajem dana vjetar će oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 3°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C.