Uhapšeni u današnjoj akciji u Sarajevu počinili 38 krivičnih djela, inspektori slučajno otkriveni

0
149

Osobe koje su danas uhapšene u Sarajevu zbog krađa i razbojništva počinile su najmanje 38 krivičnih djela, a tokom istrage policija je otkrila da su umiješana i četiri inspektora.

U današnjoj akciji “Kolonija” pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Federalne uprave policije pod nadzorom Tužilaštva KS izvršili su pretrese na 19 lokacija i uhapsili 18 osoba.Ove osobe se sumnjiče da su izvršile 38 krivičnih djela, a riječ je o teškim krađama i razbojništvima na štetu privrednih i poslovnih subjekata na području Kantona Sarajevo.

Kako saznaje Klix.ba, ranije je otvorena istraga zbog 14 uhapšenih, a prilikom njihovog praćenja policija je došla do saznanja da su umiješana i četiri inspektora.

Iz MUP-a KS kažu da ovo nije nije konačan broj krivičnih djela jer se daljim radom očekuje rasvjetljavanje i dokumentovanje još djela za koja postoje osnovi sumnje da su ih počinili uhapšeni.

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo povodom današnje akcije izražava zahvalnost na nesebičnom i profesionalnom odnosu načelniku Federalne istražne službe kriminalističke policije FUP-a, glavnom inspektoru Ibri Bešliji, koji trenutno mijenja direktora FUP-a Ensada Kormana, kao i postupajućim tužiocima Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, pod čijim direktnim nadzorom je rasvijetljeno i zadokumentovano više krivičnih djela na području Kantona Sarajevo, ali i svim policijskim službenicima i istražiteljima, kako Federalne uprave policije, tako i policije Kantona Sarajevo, koji su duži period profesionalno i temeljito radili na predmetnoj akciji.