11.5 C
Donji Vakuf
Utorak, Septembar 21, 2021
Naslovnica Crna hronika Uhapšen Travničanin osumnjičen da je krao po crkvama: Otuđeni dobrovoljni prilozi, liturgijsko...

Uhapšen Travničanin osumnjičen da je krao po crkvama: Otuđeni dobrovoljni prilozi, liturgijsko posuđe

0
44

Policija uhapsila 28-godišnjaka A.J. zbog sumnje da je krao u crkvama na području Srednjobosanskog kantona.

– Poduzimajući kontinuirane planske aktivnosti u borbi protiv imovinskih delikata, policijski službenici PS Novi Travnik i PS Vitez uspješno su rasvijetlili tri krivična djela “Teške krađe” koja su izvršena u katoličkim crkvama u mjestu Bučići, općina Novi Travnik, te u mjestu Kalvarija i Zabilje, općina Vitez – naveli su iz Ministarstvo unutrašnjih poslova SBK.

Kako navode iz MUP-a, prva krađa izvršena je trećeg januara kada je iz katoličke crkve u mjestu Zabilje u Vitezu ukraden kalež i plitica, zatim je 23. januara u mjestu Bučići, općina Novi Travnik, izvršena krađa u katoličkoj crkvi gdje je ukraden novac iz kutije za dobrovoljne priloge, a istog dana je u Vitezu u mjestu Kalvarija, iz crkve također ukrali kalež i pliticu.

– Provedene aktivnosti su dovele do pronalaska i lišenja slobode osobe A. J. rođen 1993. godine iz Travnika, koji je sumnjiči za izvršenje predmetnih krivičnih djela. U saradnji sa nadležmim tužilaštvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje – saopćili su iz policije.