Uhapšen osumnjičeni za ubistvo oficira OSBiH Seada Durakovića iz Bihaća

0
40

Tridesetšestogodišnji muškarac inicijala B. H. je uhapšen zbog ubistva oficira Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH) Seada Durakovića iz Bihaća, potvrdila je za Klix.ba glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUPUSK) Snežana Galić. B. H. je uhapšen nedugo nakon ubistva, a kako je kazala Galić, može ga se dovesti u vezu s počinjenim krivičnim djelom.

Podsjećamo da je sinoć u 21:20 sati u pucnjavi u Bihaću ubijen oficir OSBiH Sead Duraković. Građani su nakon pucnjave u ulici Skendera Kulenovića obavijestili policiju, a sve patrole su odmah poslane na mjesto događaja.

Policija je stigavši na mjesto događaja pronašla tijelo ubijenog Seada Durakovića. Motiv za njegovo ubistvo još nije poznat.

Sud BiH je u novembru ove godine prvostepenom presudom proglasio Seada Durakovića krivim za protuzakonito posredovanje prilikom zapošljavanja i osudio ga na tri godine zatvora. Duraković je proglašen krivim što je kao visokopozicionirani oficir u OSBiH od 2011. do 2014. godine obećavao osobama da će ih zaposliti kao oficire i vojnike u OSBiH s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi.