Udruženje Pomozi.ba renoviralo ambulantu u Turbetu

0
104

Zahvaljujući akciji Pandemija 2021, udruženje “Pomozi.ba” pomoglo je stanovnike travničke mjesne zajednice Turbe. Ambulanti porodične medicine Turbe obezbijedili su sanaciju i obnovu toaleta za pacijente, linoleuma u prizemlju i pet kreveta za pregled pacijenata.

Ambulanta porodične medicine Turbe ima oko 10.000 kartona pacijenata.

Svakodnevno tu dođu najmlađi i najstariji pacijenti, kako bi dobili medicinsku pomoć i tretman. Svi želimo, dok čekamo pregled kod ljekara, imati barem adekvatan toalet i krevet za pregled, da ne zapinjemo za poderane dijelove linoleuma i kreveta i da ne strahujemo da će nam se plafon toaleta urušiti na glavu.

Davno smo dobili molbu da se u ovoj ustanovi omoguće adekvatni toaleti i kreveti za pregled pacijenata, drago nam je da smo napokon ovu molbu i realizirali. Pacijentima i pacijenticama Porodične ambulante Turbe želimo što manje loših vijesti, onim bolesnim da što prije ozdrave, a osoblju mnogo uspješnog rada, uz naročito zahvalu medicinskoj sestri Albini Brajić koja je inicirala ovu akciju.” – navode iz Udruženja Pomozi.ba.

Agencija DAN