Učenici i studenti stipendisti Udruženja građana “Sokolica” Donji Vakuf

0
171

Izvor: Udruženje građana “Sokolica”

Rangirati ovu djecu je bio posao koji nam je svu energiju ovih dana iscrpio. Nije lako… Sve su to djeca koja po nečemu zaslužuju stipendiju. Da li po izvanrednom prosjeku, da li po istaknutim vannastavnim aktivnostima, da li po tome što su djeca koja se bore, rade i uče u izuzetno teškim materijalnim uslovima ili bez jednog ili oba roditelja…
Upravo iz tog razloga, UG Sokolica je odlučilo da podijeli 11 učeničkih stipendija od po 100,00 KM mjesečno, te svim studentima koji su se prijavili (njih 11) jednokratnu pomoć u iznosu od 500,00 KM!
Sve u svemu, naša rang lista je tu.
Sve učenike i studente koji su dobili stipendiju/jednokratnu pomoć molimo da se jave u inbox naše fb stranice kako bismo dalje dogovarali detalje!
Sve vas koji ste se prijavili, a niste dobili stipendiju, molimo da ne odustajete od svojih snova!
Bili bismo presretni da smo mogli obezbijediti sredstva za sve vas, ali to što niste dobili stipendiju, ne znači da manje vrijedite, nego da u životu imate jednu prednost više nad djecom koja se nalaze na ovoj rang listi!
Ovim putem molimo sve sponzore koji su se prijavili za stipendiranje da u narednim danima, tj. do kraja marta, uplate iznos na naš račun (da li jednokratni od 120 KM ili mjesečni od 10 KM, kako vam je lakše), kako bismo od aprila mogli početi sa isplatama!
Opis fotografije nije dostupan.
Udruženje građana “Sokolica”