Učenici Prve osnovne škole na 11. Dječijem festivalu u organizaciji Instituta “Yunus Emre”

Učenici ove škole boravili su jučer, u zeničkoj Areni koja je i ove godine bila domaćin 11. po redu Dječijeg festivala, najveće manifestacije koju Republika Turska organizuje u inostranstvu, u organizaciji Instituta “Yunus Emre”, a pod pokroviteljstvom Ambasade Republike Turske u Sarajevu, Ministarstva za nacionalno obrazovanje Republike Turske i Ministarstva za kulturu i turizam Republike Turske.
Kroz bogat kulturno-umjetnički program s akcentom na učenje turskog jezika u školama u BiH, zenička Arena jučer je bila u bojama prijateljskih država Bosne i Hercegovine i Republike Turske, mjesto osmijeha, pjesme, igre, zabave i radosti, kako na licima djece i njihovih nastavnika, tako i brojnih zvanica domaće i turske vlasti.
Izvedbe dječijih pjesama i recitacija, nagrade za najuspješnije radove koje su učenici koji uče turski jezik u školama priredili, te koncert Džejle Ramović na samom završetku događaja, unio je dosta radosti u jučerašnji dan školaraca koji su boravili u Zenici.
IIz škole su se zahvalili Institutu Yunus Emre na organizaciji ovako velikog događaja koji će  djeci ostati u posebnom sjećaju, a posebno se raduju sudjelovanju na festivalu i narednih godina.
Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print