FOTO / Učenici „Prve osnovne škole“ Donji Vakuf gostuju kod Lile „U zmajevom gnijezdu“

0
630

Ekipa emisije „U ZMAJEVOM GNIJEZDU“ gostovala je u srijedu,  18.04.2018. godine u „Prvoj osnovnoj školi“ Donji Vakuf gdje je snimana emisija sa učenicima ove škole.

Elvir Jamaković Lilo, omiljeni voditelj među djecom, ali i odraslima, oduševljen je bio susretom sa djecom, a radost djece što se druže sa Lilom bila je beskrajna. Ekipa koja je bila zadužena za snimanje emisije u neformalnom razgovoru sa direktoricom škole, gospođom Selvedinom Fazlagić, pohvalili su učenike škole i rad sa njima u toku snimanja.

Učenici, članovi likovne sekcije kojom rukovodi nastavnica Jasminka Mavrković, snimani su u toku likovne radionice. Učenici su u toku snimanja radili tehniku izrade maski kaširanjem ukrašavanje predmeta dekupaž tehnikom i slikanje akrilikom na platnu. O radu likovne sekcije nešto više su rekli Iman Dervišić i Azra Alkić.

Nakon snimanja priloga o likovnoj radionici ekipa emisije je ugostila Ilhanu Draginović, učenicu osmog razreda, mladu pjesnikinju iz „ Prve osnovne škole“ Donji Vakuf koja je predstavila svoj pjesnički opus i podijelila radost zbog uvrštavanja svoje poezije u knjizi „Drame odrastanja“ Vernese Manov i u zborniku Međunarodnog susreta pjesnika pri književnom klubu „Miroslav Mika Antić“u Inđiji za 2018.godinu.

Poslije razgovora sa Ilhanom, Lili je sagovornik bio Haris Čaluk, svestrani učenik koji svoju ljubav prema glumi i sportu ispoljava i kroz zanimanje za fotografiju. Fotografije nastaju upravo u toku mnogobrojnih aktivnosti o kojima svjedoče predivne Harisove fotografije.

Glumačka ekipa predstave „Sapunica peče oči“ predstavila je dio početka svoje predstave, a učenik Aid Dervišić je rekao nekoliko informacija o predstavi i radu ove sekcije.

Učenica Ajla Krak je na kraju snimanja uručila simboličan poklon za  sjećanje na snimanje emisije sa učenicima „Prve osnovne škole“ Donji Vakuf.

Termin emitiranja emisije „U ZMAJEVOM GNIJEZDU“  na FTV – u  iz ove škole naknadno će biti objavljen.

Kolektiv i učenici „Prve osnovne škole“Donji Vakuf zahvaljuju se i ovim putem Lili i njegovoj ekipi koja realizira emisiju „U ZMAJEVOM GNIJEZDU“ .