Učenici i nastavnici Osnovne škole „Hasan Kjafija Pruščak“ iz Prusca, prigodnom priredbom obilježili, 9. maj dan škole

Dan Osnovne škole „Hasan Kjafija Pruščak“ Prusac  obilježava se 9. maja u znak sjećanja na značajni datum , Dan pobjede nad fašizmom.

Prigodnim recitacijama,dramskim igrokazima i ove godine učenici i nastavnici od I do VIII razreda na najbolji način proslavili su dan svoje škole. Bila je ovo prilika da se najboljim učenicima uruče zahvalnice i prigodne nagrade. Ovogodišnji pobjednik školske manifestacije „Sevdalinko,pjesmo moja“ je u učenik osmog razreda Dženan Magrdžija, najbolji matematičar u školskoj 2015/16 godini je učenica VII razreda, Ajna Daul,a najbolji fizičar u ovoj školskoj godini je učenica  VIII razreda Fadila Terzić.

Obilježavajući dan škole, nagrade su uručene i Zrigrue Zejbnep učenici VII razreda kao najboljoj u tehničkoj kulturi i u vjeronauci.Najbolji učenik u literarnom stvaralaštvu u školskoj 2015/16, u Osnovnoj školi „Hasan Kjafija Pruščak“ je učenica VII razreda, Sajra  Abdibegović,. Za najbolje likovne radove nagrađane je Maida Čepalo, a najbolji kada je u pitanju fizička kultura je  učenik, VIII razreda Smail Magrdžija, koji je  bio najbolji i u školskom kvizu. Ovom prilikom nastavničko vijeće Osnovne škole Hasan Kjafija Pruščak, nagradilo je i školsku ekipu iz takmičenja CIVITAS.Na samom kraju svečanosti,direktor škole Nedžad Ždralović učenicima generacije uručio je posebne nagrade. Ove školske godine ispraćeni su učenici generacije u Osnovnoj školi „Hasan Kjafija Pruščsak“ : Sajra Abdibegović,Amina Kulaš,Dženan Magrdžija i Džejla Palalić.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print