U Travniku održana 22. redovna sjednica Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva travničkog

0
66

U srijedu, 26. decembra 2018. godine, u prostorijama Muftijstva održana je 22. redovna sjednica Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva travničkog.

Sjednici kojom je predsjedavao Muftija travnički, dr. Ahmed-ef. Adilović prisustvovali su svi glavni imami medžlisa sa područja Muftiluka travničkog, direktor Elči Ibrahim-pašine medrese, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje, kao i sekretar Muftijstva.

Na sjednici su tretirane teme: akcija prikupljanja zekata na poljoprivredne proizvode, informacije za sjednica Vijeća muftija i Sabora, informacija o porovedenim izborima u okviru IZ-e, posjete mektebima, takmičenje “Hind 2019”, seminari za imame i vjeroučitelje, pravilnici medžlisa o članstvu i članarini, posjete školama i vjeroučiteljima, mektebska nastava u vrijeme zimskog raspusta, kao i druge aktuelnosti.

Na kraju sjednice, Muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović, je iskoristio priliku da se zahvali na predanom radu i doprinosu aktivnostima zajednice u cjelini, Vehid-ef. Arnautu dugogodišnjem glavnom imamu MIZ Bugojno, te mu je tom prilikom uručio prigodno priznanje i hediju. Vehid-ef. Arnaut od 01. januara 2019. god., prelazi na novu dužnost u Rijasetu IZ u BiH, na mjesto rukovodioca Ureda za zekat.