U Travniku će biti upriličen doček počasnih motorista, učesnika 7. Moto Maratona

0
154

U prostorijama JU “Centar za kulturu općine Travnik” održan radni sastanak kojem su prisustvovali predstavnici Moto kluba „Old Town“ iz Travnika, te direktor Centra za kulturu općine Travnik.

Sastanak je upriličen povodom obilježavanja srebreničke tragedije sa ciljem organizacije i dočeka počasnih maratonista u Centru za kulturu, učesnika 7. Moto Maratona 2018., pod sloganom „Da se ne zaboravi i ne ponovi“, koji kreću putem Bihać-Sarajevo-Srebernica.

Odavanje poštovanja srebereničkim žrtvama izrazit će blizu 700 motorista (BiH, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Austrije, Njemačke, Italije, Švedske, Libije, Švicarske i Turske). Zajedničkim snagama te humanim gestom domaćini maratonistima u Travniku su: Moto klub „Old Town“ klub iz Travnika, Merhamet, Centar za kulturu općine Travnik uz pomoć privrednika i općine Travnik.

Protokol u Travniku obuhvata dolazak i sipanje goriva na pumpi „ABA“ Travnik (13:30), odavanje počasti krajiškim borcima na Šehidskom mezarju (14:00), te ručkom u Centru za kulturu općine Travnik dana 09.07.2018. godine, ponedjeljak u 14:30 sati, saopćeno je iz Centra za kulturu općine Travnik.

 

Izvor: novum.ba