U toku je Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u JU Dom zdravlja Donji Vakuf

0
295

Danas se u prostorijama JU Dom zdravlja Donji Vakuf u organizaciji Crvenog križa općine Donji Vakuf i Zavoda za transfuziologiju Kantonalne bolnice Travnik održava Akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

Tom prilikom smo razgovarali sa šefom službe za transfuziologiju Kantonalne bolnice Travnik prim. dr. Jasminkom Asotić koja je za naš portak istakla da je akcija izvanredna, odaziv odličan, da je ekipa počela s radom jutros u 9 sati i da će ostati sve dok dobrovljni darivaoci krvi budu pristizali. Jedna ovakva akcija potpomogne bazu krvi koju imamo u našoj bolnici i bez ovakvih akcija bi naša služba znatno teže funkcionisala. Svi građani koji žele darovati krv, a danas nisu u mogućnosti da se odazovu ovoj akciji, mogu to uraditi u Kantonalnoj bolnici Travnik svakim radnim danom do 15 sati.

Današnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, trebala je biti realizirana u sklopu obilježavanja 14. septembra Dana općine Donji Vakuf, ali zbog nepredviđenih okolnosti tada je bila odgođena, te je održana danas.