U subotu promocija knjige “Boja krvi i ilovače i druge drame”, autora Vahida Durakovića

Načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić upriličio je kratki prijem za Vahida Durakovića, autora knjige „Boja krvi i ilovače i druge drame“, čija promocija će biti u subotu 13. februara u Kristalnoj sali općine Bugojno s početkom u 18 sati.

Vahid Duraković piše drame, filmske scenarije, priče, a ponekad i pjesme. Dobitnik je više nagrada kako u BiH tako i inostranstvu. Do sada je izdao knjigu drama „Šejtanski krug & Tamo gdje sunce zalazi“, a promocija nove knjige bit će upriličena u subotu, u 18:00 sati u Kristalnoj sali Općine Bugojno. Pored „Boje krvi i ilovače“ čitaoci će imati priliku pročitati i drame „Igra istine “ i „Majka“. Dvije drame su izvodjene u pozorištu u Bugojnu, dok će tekst drame „Majka“ uskoro biti predstavljen i u formi kratkog filma.

Vahid Duraković je ovom prilikom izrazio zahvalnost svima koji su podržali objavljivanje knjige, prije svega prijateljima, načelniku općine Hasanu Ajkuniću kao pokrovitelju, te članovima Teatra Fedra koji je i izdavač knjige.

Načelnik Hasan Ajkunić izrazio je radost što će javnost imati priliku na ovaj način upoznati stvaralaštvo Vahida Durakovića i kao pisca, pored njegovog angažmana u pozorištu i kao direktora KSC-a.

Tokom prijema naglašen  je značaj prezentiranja stvaralaštva Vahida Durakovića, ali i drugih pisaca iz našeg grada i podrška objavljivanju knjiga koje će biti na raspolaganju budućim generacijama, prenosi RTV Bugojno.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print