U Sloveniji od danas izmijenjena odluka o pravilima karantene

0
80

Izvor: Fena (I. C.)

U Sloveniji je u zadnja 24 sata potvrđeno oko pet tisuća zaraza koronavirusom, epidemiološko stanje i dalje se pogoršava, što se pokušava ublažiti pojačanom akcijom cijepljenja, koja daje određene rezultate.

U toj je akciji od četvrtka do subote, uz zadovoljavajući odaziv, cijepljeno 41.200 ljudi, što  je za 68 posto više od ranijeg  prosjeka za te dane krajem tjedna, objavilo je u ponedjeljak ministarstvo zdravstva. Najviše su se tražile druga i buster doza, a za prvu dozu se prijavilo 2102 ljudi koji su do sada oklijevali iz različitih razloga. Prema podacima ministarstva zdravstva, u Sloveniji je 57,1 posto ukupne populacije primilo potrebne osnovne doze cjepiva protiv kovida-19.

Po neslužbenim podacima u zadnja  24 sata je potvrđeno 4.965 novih zaraza, što je velik porast u odnosu na 2.529 infekcija, koliko ih je bilo prije sedam dana, javio je jutros vladi blizak portal, dodavši da će službena brojka novozaraženih možda biti i nešto viša.

Danas je u Sloveniji stupila na snagu i odluka vlade kojom se mijenjaju pravila o karanteni koja se određuje onima koji ulaze u zemlju, a nisu cijepljeni niti preboljeli kovid-19.

Osobi kojoj pri ulazu u zemlju granična policija odredi kućnu karantenu, odnosno izolaciju kod kuće, više neće kao do sada moći karantenu prekinuti nakon negativnog PCR testa nego će u izolaciji morati ostati punih sedam dana, prenosi Hina.