U potrazi za nestalim mladićem iz Stoca angažovana još dva tima FUZC

Spasiocima koji tragaju za nestalim mladićem iz Stoca danas su se pridružila još dva tima FUCZ. Radi se o pripadnicima federalne specijalizirane jedinice za spašavanje na vodi sa dva čamca i potrebnom opremom i dron timu sa tri operatera i bespilotnim letjelicama koji su angažovani na osnovu jučerašnjeg, novog zahtjeva civilne zaštite Stolac.
Jutros rano, nakon izvršenih priprema i aktivnosti planiranih današnjim operativnim planom ronioci federalne specijalizirane jedinice za spašavanje na vodi iz FUCZ započeli su detaljnu pretragu rijeke Bregave na mjestu na kome je pronađeno vozilo a pripadnici federalne specijalizirane jedinice za spašavanje na vodi iz FUCZ sa dva raft čamca vrše pretragu rijeke Bregave nizvodno od mjesta nesreće prema ušću u rijeku Neretvu. Istovremeno se potraga odvija i kopnenim putem lijevom i desnom obalom rijeke Bregave.
Teren se snima i bespilotnim letjelicama (dronovima).
Vodostaj rijeke koji je i dalje visok, zamućenost vode zbog koje je vidljivost loša, te brzina proticanja uveliko otežavaju potragu.
U današnjoj potrazi su, osim pripadnika Federalnih specijaliziranih jedinica i dron tima, uključeni i pripadnici stolačke policije, CZ Stolac, GSS iz Čapljine, Čitluka i Ljubuškog, DVD Stolac i veliki broj volontera, koji su većinom lokalno stanovništvo.
izvor: fb / FUCZ
Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print