U petak promocija knjige i motivacijsko veče sa Almom Taletović

 

JU Centar za kulturu, informisanje i sport Donji Vakuf u mjesecu maju, po mnogima najljepšem mjesecu u godini, organizuje motivacijsko veče i promociju knjige  “Sretne misli” Alme Taletović. Ovaj kulturni događaj održat će se u petak, 17. maja od 20 sati u zgradi Doma kulture u Donjem Vakufu.

Biografija

Alma Taletović je profesorica, spisateljica, influenserica i motivacijski govornik i predavač, certificirani NLP Trener  i NLP life coach.

Autorica je pet knjiga: “Smiraj duše”, “Sretni ljudi”, “Sretna žena” , “Lirik” i “Sretne misli”. Knjiga “Sretna žena” bila je najprodavanija knjiga na našim prostorima iz oblasti samopomoći, a čiji je autor žena.

Njena nova knjiga “Sretne misli” tematski obrađuje područje misli i programiranja uma, te daje spoznaje i vještine kako prepoznati i osvijestiti negativne misli, kako ih usmjeriti i kako drugačije razmišljati.

Sretne misli nije knjiga koja će vam reći kako morate stalno razmišljati pozitivno. Ovo nije knjiga koja će vam reći kako s vama nešto nije uredu ako imate teške i negativne misli. Ima ih svako. Ovo je knjiga koja kaže da je uredu i kad patite – to je dio života, dio rasta i lekcija – dio nagrade koja dolazi poslije patnje. Uredu je i da ste očajni, depresivni, anksiozni, tužni – to su normalna životna stanja jer mozak je naviknut da misli negativno. Međutim, nije normalno da negativno razmišljanje postaje vaše jedino razmišljanje, navika i način života. Svi vidovi negativnih djelovanja kao i mnoge bolesti počeli su prvo u mislima. Uvijek su negativne misli te koje su pokretači negativnih emocija, uvjerenja, postupaka i djelovanja, kako prema sebi, tako i prema drugima.

Recenziju za knjigu napisao je Dr. Kenan Crnkić, autor bestsellera “Pazi kojeg vuka hraniš” koji kaže:

“Knjiga “Sretne misli” autorice Alme Taletović predstavlja originalan spoj psihologije, vjere i motivacije. Autorica svojim prepoznatljivim stilom pisanja inspiriše, istovremeno dajući izuzetno praktične i korisne savjete, sve sa ciljem dubinskog razumijevanja važnosti koncepta “pozitivnog razmišljanja”, ali i metoda i rituala njegove svakodnevne primjene kao preduslova sretnog i ispunjenog života. Kažu da ko piše srcem, ostaje u duši onih koji čitaju zauvijek. Ovo je upravo takva knjiga. Probajte!”

 

Autorica je bila gost i predavač mnogih udruženja i organizacija, kako u Bosni i Hercegovini, tako i inostranstvu. Njena ciljana grupa su žene i tinejdžeri kako bi im u interakciji pomogla da riješe dileme, stara uvjerenja, oslobode se strahova i boli, i kako bi ih usmjerila ka kvalitetnom življenju.

Svojim djelovanjem – predavanjima i knjigama, pomogla je hiljadama žena.

Administratorica je Facebook stranice “Smiraj duše – Alma Taletović”, koja trenutno ima preko 82 hiljade pratitelja.

 

 

 

 

 

 

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print