U petak otvaranje zimske turističke sezone na Vlašiću

0
52
vlasicn1

vlasicn1

Zvanično otvaranje zimske turističke sezone na Vlašiću bit će upriličeno od 22. do 24. decembra.

Ovogodišnje otvaranje zimske turističke sezone organizira Turistička zajednica SBK/KSB u saradnji sa turističkom agencijom Solazur & Buenavista, te hotelskim poduzećima koja rade i djeluju na Vlašiću.

Pokrovitelji manifestacije su, između ostalih, Vlada Kantona SBK/KSB i općina Travnik, BH Telecom. Program otvaranja prilagođen je za sve generacije i traje dva dana. U petak je, pored zvaničnog otvaranja, predviđeno druženje uz besplatan grah, kuhano vino i čaj za sve posjetitelje kao i koncert grupe Plavi Orkestar i Dženana Lončarevića.

U subotu je planirana predstava za djecu kao i doček Djeda Mraza i podjela paketića. Prema informacijama iz hotelskih poduzeća, a na osnovu rezervacija i potražnje, ovogodišnje otvaranje zimske turističke sezone biti će najposjećenije do sad, te očekuju veliki broj gostiju kako iz Bosne i Hercegovine tako i zemalja u okruženju.

Prema najavama firme „Ozon“ d.d., obavljene su sve pripreme, te će od 22. decembra u rad biti pušteni i skijaški liftovi., prenosi n1.