U MSŠ Donji Vakuf obilježena treća godišnjica od nestanka učenice Armine Kovač

0
2142

U holu Mješovite srednje škole Donji Vakuf danas je na inicijativu učenika IV-b razreda obilježena treća godišnjica nestanka Armine Kovač.

Armina je bila naša sugrađanka, učenica ove škole, i prije svega naša drugarica iz odjeljenja, navele su kolege iz Armininog odjeljenja.

Podsjetimo, Armina Kovač je nestala u subotu navečer 28.marta 2015 god. kada je sa drugaricama izašla u grad, nakon čega se više nije pojavila kući.

Posljednji put je viđena te kobne subote između 22:00 i 23:00 sata u gradu.

Arminine kolege iz razreda napisali su i pismo koje prenosimo u cjelosti,

DRAGA MOJA NISI ZABORAVLJENA

Prošle godine u školi smo obilježili 28.mart, pune dvije godine kako ništa za tebe ne znamo, a evo danas se navršava i treća.Da li si negdje, gdje si, i zašto se ne javiš?Ne smijem da pomislim na najgore, jer ti si još premlada, ježim se.

Mi, tvoja generacija, smo uputili apel, ali ni ovaj put nismo bili toliko glasni da nas čuju.Bojimo se i mi, šta će sa nama biti, ali bojim se i za tebe.Znaš mnogi u razredu se prisjećaju jesu li ti ikada išta ružno rekli?U prvom razredu srednje škole desio se nemili događaj, a mi smo išli evo razred po razred, sa nadom da ćeš se pojaviti.Trenutno biramo maturske haljine…

Spremamo se da kroz grad za maturu idemo, sve nasmijane, sretne, jer smo još jedno životno poglavlje završili, a nažalost idemo bez tebe.Pitam se u šta su se pretvorili tvoji školski dani, ustvari da li ih uopšte i proživljavaš? Često me misli odvuku tvojoj majci, kako je ona, svrati li joj iko, pita li ko za tebe?

Znaš mila, zaboli me kada vidim ovaj grad, gdje jedino na Stanici ima tvoja slika da si nestala! Da te traže, da su bar pola svjesni, svi bi se digli na noge dok te ne bi našli.Ali ne…Tvoj otac nema bitnu funkciju u ovom gradu, ovdje je se mila sve svelo na novac, prokleti novac, gdje ljudski život ovisi o njemu.