U Mostaru 453. skokovi sa Starog mosta

0
69

U Mostaru će danas u 16 sati biti održani 453. skokovi sa Starog mosta. I ove godine, kažu organizatori, očekuje se dolazak više hiljada posjetilaca, kao i velikog broja skakača iz BiH i zemalja regije.

Sve je spremno za održavanje tradicionalnih mostarskih skokova sa Starog mosta. Riječ je o istinskom natjecanju i borbi za prvo mjesto, što je ujedno san svakog skakača.

Lorens Listo ove godine će 13 put pokušati obraniti titulu prvaka, čime bi se izjednačio s jednim od najpoznatijih bivših mostarskih skakača, Emirom Balićem.

Osim samih skokova, organizatori najavljuju i mnošto popratnih sadržaja tijekom vikenda, poput ispijanja kave iz najveće džezve na svijetu.

Skakači praktično žive za skokove sa Starog mosta, jer se za njega pripremaju tijekom cijele godine. Uz fizičku spremnost, vrlo važan je i psihološki aspekt, kako bi se vinuli s 22 metara visine u vodu.

Generalni pokrovitelj ovogodišnjih skokova je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, sportski partner je Olimpijski komitet BiH, a skokove su i ove godine podržali Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanske županije i mnogi drugi sponzori.