U konferencijskoj sali Sportske dvorane održana javna tribina na temu “Perspektive razvoja privrede u industrijskoj zoni Janj”

0
88
tribinakonferencijska

tribinakonferencijska

U konferencijskoj sali Sportske dvorane Donji Vakuf danas je po završetku svečanog dijela otvorenja 6.Sajma obrta, poduzetništva i turizma SBK, održana javna tribina na temu “Perspektive razvoja privrede u industrijskoj zoni „Janj“. Ovim privrednim forumom ujedno je obilježena i godišnjica od otvaranja moderno uređenog sportskog objekta koji pruža mogućnost organizacije ovakvih i sličnih događaja.

Tema današnje javne tribine nije slučajno odabrana – „Perspektive razvoja privrede industrijske zone Janj“ važna je tema, jer prisjetimo se da je „JANJ“ decenijama bio vodeći brend u regionu kada je u pitanju drvna industrija, posebno građevinska stolarija i montažne kuće.

tribinakonferencijaksa1

Nažalost, agresija na našu zemlju a potom i tranzicijski tokovi i okruženje promijenili su mnogo toga. O tome su, između ostalog, govorili Eldin Čolak, tehnički director u firmi PROMO – Montažne kuće Donji Vakuf, Ernad Smajić, direktor DI Janj Malak Group Donji Vakuf, te Borislav Trlin i Sanja Vlačić ispred Razvojne banke Federacije BiH.

Javna tribina organizovana je pod pokroviteljstvom općinskog načelnika Huse Sušića, koji se ovom prilikom i obratio prisutnim zvanicama, a obzirom da značajna podrška privrednicima u njihovim nastojanjima da unaprijede proizvodne kapaciteta dolazi upravo sa nivoa Srednjobosanskog kantona, prisutnima se obratio i premijer Tahir Lendo.

tribinakonferencijska2

Pored prisutstva premijera kantona Tahira Lende, javnoj tribini pristustvovali su zvaničnici Federacije, Kantona i općina. Tehnički organizator je JU Centar za kulturu, informisanje i sport Donji Vakuf.