U Donjem Vakufu svečano otvoren 5. Sajam obrta,poduzetništva i turizma SBK/KSB

0
81

U prisustvu općinskih i kantonalnih zvaničnika, gostiju i brojnih posjetilaca danas je u Donjem Vakufu svečano otvoren 5. Sajam obrta, poduzetništva i turizma SBK/KSB

Ovogodišnja sajamska manifestacija okupila je više od 60 izlagača iz cijele BiH, a na 1.600 metara kvadratnih sajamskog prostora tokom tri dana trajanja sajma svoje proizvode izlagat će domaći proizvođači iz oblasti metalne, drvne, tekstilne i prehrambene industrije iz cijele BiH. Ovogodišnji, peti po redu Sajam obrta, poduzetništva i turizma SBK-a, zvanično je otvorio premijer SBK Tahir Lendo

„Kada smo razmisljali da organiziramo ovakav sajam zajedno sa Udruženjem obrtnika poslodavaca iz Donjeg Vakufa, naša ideja je bila da promovišemo centar obrta i poduzetništva u srcu Srednje Bosne. Ovaj sajam je jedinstvena prilika da obrtnik napravi prvi korak ka uspješnoj i dobroj saradnji, prezentaciji svog proizvoda na lokalnom tržištu ali i šire“, kazao je premijer SBK Tahir Lendo i svečano proglasio otvoreni trodnevne sajamske dane.

Ovogodišnji sajam održava se u sklopu  programa 506. Dana  Ajvatovice. Brojnim gostima, posjetiocima i izlagačima dobordošlicu u Donji Vakuf poželjeli su načelnik općine Donji Vakuf Huso Sušić,glavni imam Medžlisa IZ Donji Vakuf, Esad ef. Slipac i član UO Udruženja obrtnika poslodavaca Donji Vakuf Ibrahim Ajanović.

Zahvalnice za pomoć i učešće na Sajmu obrta, poduzetništva i turizma SBK uručene su Zihniji Aganoviću pomoćniku ministra za poduzetništvo i obrt SBK, načelniku općine Bugojno Hasanu Ajkuniću, načelniku općine Donji Vakuf Husi Sušiću te stalnim izlagačima Lenatex Srbac iz Srbije, Studio Vag Donji Vakuf i Dekoram Bugojno.

Svečanost otvaranja sajma svojim nastupom upotpunili su članovi KUD Nakib Abdagić Kiban iz Donjeg Vakufa i solista Salem Ćorić. Sajam obrta, poduzetništva i turizma SBK  otvoren je za posjetioce  do subote 28. maja prostoru starog tržanog centra Onal. Pokrovitelji sajma su Vlada SBK i općina Donji Vakuf.