U Donjem Vakufu održan 21.KUP BiH u streljaštvu za invalidna lica “Memorijal Nezira Vajzović”

Danas je u sportskoj streljani u Donjem Vakufu održan 21.KUP BiH u streljaštvu za invalidna lica “Memorijal Nezira Vajzović”, koji je od ove godine i KUP FBiH u streljaštvu za invalidna lica. Prethodno su odabrane delegacije SRVI SBK/KSB i SSIL FBIH položile cvijeće i odale počast šehidima i poginulim borcima odbrambeno-oslobodilačkog rata ‘92-‘95 i borcima NOR-a ‘41-‘45.

Na ovom tradicionalnom takmičenju učestvovali je više od 40 strijelaca iz 9 ekipa sa prostora Federacije BiH u više različitih takmičarskih kategorija. Organizator takmičenja je Streljački savez invalidnih lica FBiH, a domaćini su SRVI SBK/KSB, Općina Donji Vakuf i Streljački klub invalida Donji Vakuf.

Turnir je, uz prigodno obraćanje, otvorenim proglasio Ekrem Julardžija, predsjednik SRVI SBK/KSB. Nakon višesatnog takmičenja, najoštrije oko i najmirniju ruku imali su SKOSI Žepče -1. mjesto muški, USKOSI Novi Grad Sarajevo-2.mjesto muški i SIK Tuzla-3.mjesto muški.

Kod žena, najuspješnije su bile takmičarke iz SKOSI Živinice, potom SKOSI Zenica i SKOSI Tešanj. Domaći takmičari, SKI Donji Vakuf zauzeli su 6.mjesto.

Turnir je zaključen dodjelom nagrada i priznanja, te zajedničkim ručkom i druženjem učesnika i gostiju. Na kraju, organizator se zahvaljuje Sportskom savezu općine Donji Vakuf i JU Prva OŠ Donji Vakuf na podršci i saradnji u realizaciji takmičenja.

 

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print