U četvrtak promocija pjesničke zbirke Henadi Šeho iz Donjeg Vakufa

0
323

U četvrtak, 23.11.2023. sa početkom u 19 sati u Domu kulture Donji Vakuf  bit će održana promocija  pjesničke zbirke „Zrno mene stihom srca otkriveno“ autorice Henadi Šeho iz Donjeg Vakufa.

Ovo je prva zbirka pjesama ove autorice čiji pjesnički opus tematski obuhvata lijepo sročene, zanimljive i znalački osmišljene rime o svijetu, životu, ženskim i majčinskim emocijama i mislima uokvirene u lijepe pjesničke forme.

Teme o kojima Henadi piše su raznolike i u zbirci ljubitelji lijepe pisane riječi mogu za sebe pronaći kako pejzažne,ljubavne,rodoljubive, misaone, tako i liriku prepunu osjećanja prema svojoj djeci, porodici, bližnjima kao i pjesme vlastitih impresija o svemu što jedan život može da podari kao inspiraciju pjesničkim dušama.

Izdavač knjige je „Book media“.

Moderatorica promocije ove večeri bit će književnica Vernesa Manov,  a poeziju će interpretirati Ilhana Šeho.

U zbirci je svoje mjesto pronašla i pjesma koja nosi snažnu poruku „Pjesničkom riječju protiv nasilja nad ženama“ koju je autorica pridružila istoimenoj  međunarodnoj kampanji  i na taj način i Donji Vakuf pridružila mnogobrojnim gradovima  regiona i svijeta u kojima će pjesničkom riječju bit poslana snažna poruka o nenasilju nad ženama povodom 25.11. kad se ovaj dan obilježava.

  1. novembar je važan dan i za našu domovinu, pa će izbor pjesama tu večer promocije biti izuzetna prilika da se ljubitelji lijepe pisane riječi svečano i pjesnički dočekaju i Dan državnosti naše zemlje.

 

Dođite u Dom kulture Donji Vakuf na promociju  pjesničkog prvijenca autorice Henadi Šeho.