U Bugojnu pronađeno hladno oružje , metalni bokseri i jedna drobilica koja služi za usitnjavanje biljnih materija

KRIMINALITET

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela.

 

Poduzimajući kontinuirane planske aktivnosti koje su usmjerene na sprečavanje i suzbijenje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, tokom protekla 24 sata policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a i timova za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU uspješno su realizovali više akcija.

Naime, dana 05.02.2024.godine oko 11,40 sati u mjestu Divjak, općina Vitez, policijski službenici Sektora kriminalističke policije izvršili kontrolu i pregled osobe B.K.rođen 1993.godine iz Zenice. Prilikom pregleda pronađena je  određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

Dana 06.02.2024.godine u Gradskom parku, općina Bugojno, policijski službenici Sektora kriminalističke policije izvršili su kontrolu i pregled osoba A.Š. rođena 2000.godine, E.D. rođen 1996.godine i M.I. rođen 1998.godine, svi iz Bugojna. Tom prilikom kod osobe A.Š. je pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, dok je kod  E.D. i M.I. pronađeno hladno oružje – dva preklopna noža, od kojih je jedan tzv. „leptir“, 2 metalna boksera pogodna za nanošenje tjelesnih povreda i jedna drobilica koja služi za usitnjavanje biljnih materija.

Istog dana, oko 17,10 sati u ulici Derviš ef.Korkuta – Kalibunar, općina Travnik, policijski službenici tima za sprečavanje zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu osobe D.D. rođen 1984.godine iz Travnika. Kod istog je pronađena određena količina praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

Još jedna uspješna akcija izvedena je na području Bugojna, gdje su policijski službenici tima za borbu protiv protiv zloupotrebe opojnih droga PU Bugojno, na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno, izvršili pretres stambenih prostorija u ulici Sultan Ahmetova, općina Bugojno, koje koristi R.H. rođen 1978. godine. Prilikom pretresa pronađena je određena količina smeđe praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga heroin.

U saradnji  sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirao je 5 slučaj narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

Evidentirane su 4 saobraćajne nezgode u kojima je 1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 330 prekršajnih naloga, od kojih je 158 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

 

                                          URED KOMESARA

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print