U Bugojnu otvorena izložba novinskih tekstova Mevlide Ridžal

Izložba novinskih tekstova autorice Mevlide Ridžal otvorena je u ponedjeljak navečer u Umjetničkoj galeriji Kulturno-sportskog centra Bugojno.

Radi se o izložbi tekstova koje je Ridžal objavila u posljednjih dvadeset godina, kao dopisnica bh. dnevnih listova i časopisa iz Bugojna, Gornjeg Vakufa/Uskoplja i Donjeg Vakufa.

Izložbu čini nekoliko stotina tekstova, koji su raspoređeni u tri cjeline – događaji, o kojima je svakodnevno izvještavala, reportaže koje, kako kaže, i najviše voli da piše i usputni zapisi, kratke priče iz života običnih ljudi o čijim je sudbinama i problemima, također, pisala.

Autorica kaže da je izložbom željela doprinijeti obilježavanju Dana općine i manifestaciji Bugojansko proljeće, ali i ukazati na važnost medijskih kuća i novinara, koji se danas susreću u svome radu s mnogim problemima.

Samo ljudi, koji se bave novinarstvom, znaju koliko truda i vremena se treba uložiti u samo jednu vijest, priču, radijski ili televizijski prilog, pa makar on trajao tek 2-3 minute. Stresan je to posao, za mlađe, možda, pun izazova. Oni stariji, iskusniji novinari znaju reći da “melje”, ali ga ja živim 24 sata dnevno, još s približno istom energijom, kao na samom početku, rekla je ona na otvaranju izložbe.

Mevlida Ridžal je već nekoliko godina dopisnica Federalne novinske agencije (FENA), a ranije je bila suradnica Večernjih novina, Oslobođenja i Dnevne novine San. Mnogi njeni tekstovi i reportaže objavljeni su u časopisima Zavičaj i Zajednica, te na stranicama Lovačkog lista, za koji i danas piše.

Stalno je zaposlena u JP RTV Bugojno gdje, između ostalog, obavlja zadatke urednice Informatora, uređuje TV emisiju za poljoprivrednike, te radi kao voditeljica programa na Radiju.

Točan broj tekstova, koje je napisala, ne zna. Ipak, procjenjuje da je tijekom posljednjih 20 godina, u kojima se intenzivno bavi pisanjem novinskih članaka objavila najmanje pet tisuća različitih tekstova iz Bugojna i susjednih općina.

Izložbu je otvorio načelnik Općine Bugojno Hasan Ajkunić, a organizirana je u okviru programa obilježavanja 20. svibnja, Dana općine Bugojno, te manifestacije “Bugojansko proljeće”.

Mevlida Ridžal je rođena 11. svibnja 1970. u Bugojnu. Diplomirala je 1998. godine na Pedagoškom fakultetu u Mostaru, gdje je stekla diplomu nastavnika. U ratu je bila pripadnica Armije RBiH – u jedinici Informativno-propagandne djelatnosti (IPD-u).

                                                                                                                                   /izvor:fena/

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print