U bugojanskom naselju Nugle u potpunosti izgorjelo vozilo

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 5 krivičnih djela.

Dana 31.07.2020.godine oko 20,30 sati u ulici Grada Zaprešića, općina Kiseljak, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak, izvršili su kontrolu i pregled osobe S.R. rođen 1996.godine iz Kreševa. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina praškaste  materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 16 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

Evidentirano je 26 saobraćajnih nezgoda u kojima  je 9 osoba zadobilo lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručen je ukupno 401 prekršajni nalog, od  kojih je 61 nalog uručen zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 58 vozača, od kojih je 12 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja je isključeno 5 vozila.

POŽAR

Dana 01.08.2020. godine oko 01,15 sati u PS Bugojno prijavljeno je da je u ulici Nugle I, općina Bugojno, došlo do požara na putničkom motornom vozilu VW Passat, registarskih oznaka J59-O-692. Odmah po zaprimljenoj prijavi na lice mjesta izašli su policijski službenici PS Bugojno kao i pripadnici Vatrogasnog društva Bugojno koji su lokalizovali požar. Tom prilikom navedeno vozilo je u potpunosti izgorjelo, te su oštećena još dva vozila i to: VW Passat, registarskih oznaka M16-J-515 i VW Transporter, registarskih oznaka T81-K-102, koja su bila parkirana u neposrednoj blizini.

Uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici PS Bugojno, saopćeno je iz MUP-a SBK.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print